Social Media Belfort Hotel Brașov

Descoperă Brașovul

De ce să vizitați Brașovul? Pentru că este destinația de top a României, un oraș istoric potrivit pentru familiști dar și pentru cei tineri dornici de aventură.

Brașovul este un oraș liniștit, lipsit de aglomerație primăvara și toamna iar vara și iarna răsună de bucuria tinerilor și a copiilor. Pentru familiști recomandăm plimbările pe Aleea sub Tâmpa ce pornesc la un minut de la recepția hotelului Belfort. Piața Sfatului, Poarta Ecaterina, Strada Sforii (cea mai îngustă stradă din Europa) și Biserica Neagră așteaptă să fie descoperite. Călătoria poate continua cu vizita Primei Școli Românești, o plimbare în Parcul Nicolae Titulescu și vizita Cetățuiei. Se poate urca mai apoi către Poiana Brașov cu oprire la Belvedere pentru a admira un peisaj sublim al orașului. În Poiana Brașov recomandăm centrul de echitație, plimbările în natură și urcarea cu telecabina pe Masivul Postăvarul.

Împrejurimile orașului Brașov oferă experiențe unice cum ar fi Aventura Park, loc îndrăgit de copii, sanctuarul de urși de la Zărnești, Paradisul Acvatic pentru o zi activă sau trasee cu bicicleta în zona iazurilor de la Hărman.
Dacă sunteți pasionați de shopping, Coresi Mall și în curând Afi Palace Mall vor fi alegerile perfecte pentru cumpărături și distracție.

Dacă vorbim despre sezonul rece, Poiana Brașov este un adevărat rai pentru practicanții sporturilor de iarnă. Stațiunea beneficiază de o bază complexă cu pârtii și instalații de transport pe cablu (teleschiuri, telecabine și telegondolă).
În statiune există centre de închiriat, echipamente pentru sporturile de iarnă, biciclete, scutere și alte mijloace de transport folosite pentru agrement.
Între locurile ce pot fi vizitate recomandăm Masivul Postăvarul, Peștera de Lapte, Pietrele lui Solomon, Muchia Cheii (abruptul Itvig), Templul Idolilor (Bisericuța Paganilor). Traseul Poiana Brașov – Vârful Cristianul Mare este deservit de 2 telecabine care îl parcurg în 5-6 minute.
Pe Masivul Postăvarul, prima cabină a fost construită în anul 1883, iar primul concurs de schi din România a avut loc aici, în anul 1906, primii schiori urcând pe Postăvarul în anul 1895. În anul 1951, dotările existente la acea vreme au permis organizarea Jocurilor Mondiale Universitare de Iarnă. Dezvoltarea cea mai mare a stațiunii se petrece în ultimii 30-40 de ani când apar pârtii și instalații de transport pe cablu. Astăzi există 9 pârtii și 7 instalații de transport pe cablu.

REZERVĂ ACUM